ISPRAVKA (PAŽNJA): Mješavina belog luka i meda nije najzdraviji prirodni lek i ne liječi rak, ni artritis

Na portalu lijek-prirodni.com objavljena je objava pod naslovom ” Bijeli luk i med: Sedam dana jedite najzdraviji prirodni lijek i preporodite organizam” , dana 21.07.2023. godine, koji je sadržao netačne informacije. Ovom prilikom se izvinjavamo čitaocima koje smo doveli u zabludu , i zahvaljujemo se timu  raskrinkavanje.ba koji su nam obezbedili ove tačne informacije. U nastavku ćemo ukratko da obrazložimo zašto su informacije netačne i šta je pisalo u prethodnom tekstu.

U prethodnom tekstu se govorilo o tome kako mješavina bijelog luka i meda liječi neke bolesti kao što su : uravnotežava nivo lošeg holesterola u krvi, smanjuje upalne procese, poboljšava cirkulaciju u krvi, jača imunološki sistem, ubrzava oporavak nakon prehlade i gripa, pomaže u lečenju gastrointestinalnog trakta, respiratornog sistema i gljivičnih oboljenja, kao i da je koristan protiv kašlja. Čak se u prethodnom tekstu govorilo i kako je bijeli luk lijek i za rak i artritis!

Nakon što je raskrinkavanje.ba provjerilo ove činjenice, došli su do zaključka da se radi o netačnim informacijama koje mogu biti opasne! 

Naime, Američki institut za istraživanje raka je istakao da nijedna pojedinačna hrana ili sastojak hrane ne može vas zaštititi od raka. Ali, istraživanje pokazuje da ishrana puna raznovrsnog povrća, voća, integralnih žitarica, pasulja i druge biljne hrane pomaže u smanjenju rizika za mnoge vrste raka. Sa druge strane, artritis je hronično oboljenje za koje i dalje nema leka. Znači bijeli luk jeste koristan donekle u ishrani, ali nažalost nije toliko moćan da može da izliječi teška oboljenja kao što su rak i artritis!

OVE TVRDNJE NISU TAČNE I MOGU BITI OPASNE ZBOG TOGA VAM SAVJETUJEMO DA IH NE POKUŠAVATE!

Izvinjavamo se još jednom našim čitaocima koje smo doveli u zabludu sa prethodnim tekstom i zahvaljujemo se timu iz raskrinkavanje.ba na tačnim informacijama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *