Kamen u bubregu je prošlost istopite ga pomoću ovog domaćeg lijeka

Kamen u bubregu je čest problem na našem području, a najčešće nastaje zbog vode i prehrane. Kako bi izbjegli invazivne i bolne metode medicine, dati ćemo Vam prirodni lijek. Prirodni recept koji provjereno djeluje, pomoću kojeg ćete istopiti i izbaciti kamen iz bubrega ili žuči.

Potrebno je:

  • 250 g šećera u prahu,
  • 1/4 l maslinovog ekstra djevičanskog ulja,
  • 250 g limuna s korom
  • mljevenog peršunovog korijena takođe 250g
  • 250 g meda

Priprema lijeka za kamen u bubregu

Uzmite limun i dobro ga operite, isijecite na komadiće,a potom sameljite u blenderu. Korijen peršuna ogulite isijecite na komadiće, i kao i limun sameljite. Pomiješajte limun i peršun , pa im onda dodajte med, šećer u prahu i maslinovo ulje. Potrebno je smjesu miješati sve dok se potpuno ne izjednači odnosno postane homogena.U zavisnosti od veličine ili količine kamenčića ili pijeska u bubrezima ili žuči uzimat ćete i količinu lijeka. Ukoliko se radi o manjoj količini pijeska ili manjem kamencicu možete uzimati jednu supenu kašiku lijeka ujutro na prazan želudac i naveče prije spavanja. Ukoliko se radi o većoj količini pijeska odnosno većem kamenčiću uzimajte duplu dozu, znači dvije supene kašike ujutro na prazan želudac i uveče prije spavanja. Lijek držite uvijek u frižideru u staklenoj posudi, jer je kvarljiva.

Lijek za kamen u bubregu je vrlo efikasan i jako prijatnog ukusa. Pored što topi kamen ima jako mnogo ljekovitih svojstava , tako da ga i ostali ukućani mogu piti . Dok uzimate terapiju ovim lijekom potrebno je piti i velike količine vode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *